קטע, לקרוא ללחם, לחם בשר, שהרי בתורה לחם, הוא בשר.
לפי מדד טעם 'אוי אלוההההיםם' קיבל ניקוד 12! נשאר לי בריסקט שבושל בציר ואחר כך ברוטב… אכלתי ממנו יומיים ו.. די. אז מה עושים? לחם בשר!
אל תפספסו את ההכנה של לחם הבשר הזה! (אפשר להכין אותו גם מעוף שבושל או טונה במים)
זהו מתכון לגמרי קטוגני וסוגר פינה של מנת חלבון ושומן לגיוון קטוגני
מתאים לייצר מנות לקחת, כריכים, טוסטים… ולכל מה שמתחשק.
אכלתי אותו עם כל מה שבא, מיונז ביתי, קונפי שום, תרד וביצה עלומה, פסטרמות, כטוסט…
חשוב לא לדלג על שלב חומץ התפוחים הוא יעניק לו נפח ואווריריות.
לחם בשר
בריסקט מבושל 500 גרם אחרי הבישול (אותו הכנ"ל ללחם עוף – 500 גרם עוף מבושל מפורק)
6 ביצי מדיום
120 גרם שומן בקר מזוקק
מעט ציר – לפי המרקם שיוצא סמיך לכיוון נוזלי
שתי כפות חומץ תפוחים
כפית סודה לשתייה
מעט מלח.
אופן ההכנה:
לרסק/ לטחון את הכל – מלבד הסודה לשתיה וחומץ התפוחים – במעבד מזון – חשוב לייצר אמולסיה אחידה כי אם לא, תיווצר שכבת 'ביצים' בתחתית הלחם האפוי
בסבב האחרון להוסיף את הסודה לשתיה ולאחריה את החומץ ומיד להעביר לתבנית ולתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות
הטעם חלומי, המרקם מדהים. פשוט פצצה של רעיון 😍
מה זה בריסקט? איפה קונים ואיך מכינים?
תודה מראש, רחל
היי רחל, בריסקט זה חזה בקר, נתח מספר 3. הוא נתח שומני וטעים המתאים לבישול ארוך. אעלה פה מתכון לתבשיל בריסקט, בגדול יש לצרוב את הבשר ולאחר לבשלו בישול ארוך בכל רוטב שתבחרי.
ניתן לרכשו אצל כל קצב
אפשר עם שמן קוקוס במקום שומן בקר
היי. אפשר אבל לא יעבוד טוב כמו עם שומן מן החי
1. כמה זמן בערך לבשל את הבריסקט ? ובמה ? קלחת עם מים?
2. כמה זמן בתנור על 180 ?
היי רונן
1. עד שמוכן. אני בכלל משתמשת בשאריות בשר שבושל. בריסט מוכן בדרכ אחרי כ 5 שעות בישול ותלוי באיזו טכניקה בושל. שורה תחתונה – לכל נתח יש את מן הבישול שמתאים לו
2. על חום 180 עד שמוכן. יש לפתח את שריר ה'מוכן'.. במקרהנהזה שמקבל שחימות ולא נוזלי יותר מבפנים. כל תנור ושיטת הכנה הזמן שלהם