מחברים

2 חתיכות פילה בקר או עגל ברוחב של כ – 2 ס"מ
לקרם סלרי:
1 בצל גדול
1 שורש סלרי
4 גבעולי סלרי נקיים מעלים
50 גר' חמאה (או שמן זית)
חצי פלפל צ'ילי אדום
פלפל שחור גרוס
מלח הימליה
לרוטב פטל קינמון:
300 גר' פטל טרי או קפוא (מופשר)
50 גר' חמאה (או רבע כוס קרם קוקוס)
מקל קינמון
כף מייפל

לקישוט – עלי זעתר טריים או עלי כוסברה

אופן החיבור:

בסיר ממיסים חמאה (או שמן זית) ומוסיפים את הבצל הקצוץ לטיגון עדין (אש קטנה) וארוך לאחר שהבצל החל להשקיף, מוסיפים את שורש הסלרי הקצוץ וגבעולי הסלרי. ממליחים קלות וממשיכים עד התרככות.
כשרך מספיק להעביר למעבד מזון חזק עד קבלת מרקם קרמי.

במקביל שמים בסיר את מרכיבי רוטב הפטל לצמצום על אש קטנה. לפלפל את הפילה, להניח על פלאנצ'ה (מחבת) לוהט משומן, להפוך כל כ – 30 שניות עד הגיעו מידת עשיה מדיום.
להניח על צלחת מנה גדושה של קרם סלרי, להניח מעליה את נתח הפילה, לצקת רוטב פטל ולקשט בעלי זעתר טרי או כוסברה

השארת תגובה