ומתכון לקבב טורקי אחד…

תזונה קטוגנית נקיה - קבב קטוגני
תזונה קטוגנית נקיה – קבב קטוגני

תזונה קטוגנית במקורה היא תזונה משקמת ומבריאה.
היא מבוססת על היעדר כמעט מוחלט של פחמימות ואכילה של שומן טוב עדיף מן החי וחלבון.

תזונה קטוגנית נקיה מחוברת לעולם של RealFood אוכל אמיתי בהגדרה, בה אנחנו נעדיף לצרוך את מזונותינו בצורה הקרובה ביותר למקור, נוריד מהתפריט ומהמטבח בכלל, מעובדים, שמנים מזוככים, מזונות עתירים חומרים משמרים ואת הפחמימות שלנו נצרוך מירקות דלי פחמימה.

ההתמקדות במזונות 'נקיים' תעניק לגוף שלנו את האפשרות לחדד תחושות, להתמקד, למצוא נקודות איזון ועל אחת כמה וכמה בתזונה קטוגנית שבמקורה נועדה להביא את הגוף לעבודה אפקטיבית ומדוייקת.

מסגרת התזונה כוללת: בשר, ביצים, דגים, שומן טוב ומעט ירקות דלי פחמימה.
אנחנו אוכלים בתזונה מזונות עתירי שומן טוב, בשרים עשירים בשומן וקולגן, דגים, ביצים, ירקות דלי פחמימה.

אך לא רק מה אנחנו אוכלים חשוב. חשובים גם היחסים על הצלחת – נשאף למצב שבו השומן מהווה כ – 70% מהערך הקלורי של האוכל שנמצא על הצלחת , 25% חלבון וממש מעט פחמימות בצורת ירק דל פחמימה – קישוט.



באסכולות הקטוגניות לתזונה משקמת לבריאות מטבולית, מתמקדים במזונות שתורמים לבריאות מטבולית ולא כוללים כאלו שיכולים להזיק כגון ירקות וסיבים ועד קמח שקדים, ממתיקים, מוצרי חלב ושמנים מן הצומח… כל אחד על פי המטרה שלו ולאחר שווידאנו שאין לנו רגישות לאחד מהמזונות הנ"ל נוכל לשלבם במשורה ממש וכל זמן שאינם מעובדים.

לאחר שהבנו איך לבנות יחסים נכונים על הצלחת, חשוב ביותר להבין את החשיבות של מתי אנחנו אוכלים!
אנחנו נאכל על פי רעב ושובע.
זה לא כל כך פשוט כפי שזה נשמע. איבדנו במהלך השנים תחושות פיזיולוגיות של רעב ושובע וכיום אנחנו הסיבות לאכילה רבות ומגוונות. עצב, שמחה, דיכאון, מצב חברתי, השפעה חברתית, טלוויזיה ועוד!
הערך הכי חשוב שעלינו להתייחס אליו הוא ניהול אינסולין.

באכילה נכונה לפי תחושת רעב ויחס נכון על הצלחת של שומן – נוכל לצמצם את הפרשת האינסולין – הורמון שאחראי על פירוק הפחמימות וניתובם לאנרגיה ולתאים אבל לא רק, הוא גם גורם ליציאה מאיזון, אגירה, ובכלל מחלות כרוניות. ישנה חשיבות על לאינסולין נמוך להצלחת התזונה ושיפור המצב המטבולי ואורח החיים. ולכן ה-מתי אנחנו אוכלים לא פחות חשוב ממה וכמה אנחנו אוכלים!!!!

הפרשנות של תזונה קטוגנית בה צורכים עד 20 גרם פחמימה כאשר כמעט לא משנה מאין הגיעה הפחמימה היא פרשנות אחרת לתזונה ולא תמיד תורמת לבריאות מטבולית.
ולכן, כל אחד עושה את שיקוליו על פי בחירתו במסגרת הצרה והיותר רחבה של התזונה. 🍀

אחת התופעות שאנשים חווים כשהם צורכים את האפורים זו באמת נפיחות, האטה במשקל, חוסר איזון, אי יכולת להיפטר מחשקים למתוק וכהנה וכהנה. ולכן כשחוויות אלו קורות ההמלצה היא להידבק לתזונה נקיה.

התוצאות הן בהרזיה והן בתחושות כלליות טובות עד טיפול ושיקום הן חד משמעיות בתזונה קטוגנית נקיה.

לכן, זו, התזונה הקטוגנית הנקיה, היא הנוסחה להצלחה… או לאיזון בכל פעם שמרגישים שמשהו לא עובד לכם אל מול הבחירות שלכם 🥩

ובינתיים, מה אכפת לנו גם איזה מתכון לקבב כייפי – כזה שמפנק לנו את הצלחת בתזונה:

קבב קטוגני מפנק

תזונה קטוגנית נקיה - קבב קטוגני
תזונה קטוגנית נקיה – קבב קטוגני

מרכיבים:

1/2 קילו בשר טחון משולב עגל וטלה המכיל 30% שומן כבש
1 פלפל קצוץ דק (לא חייבים)
1 בצל קטן קצוץ
צרור כוסברה קצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט או ראס אל חנות או חוואייז'
זרעי כוסברה טחונים

תזונה קטוגנית נקיה - קבב קטוגני
תזונה קטוגנית נקיה – קבב קטוגני

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ולשים מעט. מניחים את הקערה עם התערובת בקירור לכשעה או שתיים.
מוציאים את התערובת מקירור, צרים את צורת הקבב הרצויה ומטגנים על פלאנצ'ה חמה או בגריל עד שמוכן.

תזונה קטוגנית נקיה - קבב קטוגני
תזונה קטוגנית נקיה – קבב קטוגני


השארת תגובה