בתבניות אישיות או באינגליש – צלחת מאוזנת

אצל דליה עובדת מפאי לימון, גיליתי את רוטב הרויאל. זו היתה פשטידה שמיימית שנחה על בצק פריך אלוהי וכל הסוד שלה היה בקרם רויאל שגיבש את הכל.

ברבות הזמן, כשזנחתי את הקמחים ויצרתי מתכונים חדשים נדרשתי לפשטידות למסיבות בגן. נזכרתי ברויאל והחלטתי לנסות ככה, בלי כלום מתחת. כמות הווטסאפים למתכון הרקיע שחקים!
הפשטידה הזו מעבר לכך שהיא טעימה באופן חריג, יושבת על קלאסיקה של רוטב מגבש, היא… היא… צלחת מאוזנת! משמע, חלבונים (ביצים) שומן (שמנת/קרם קוקוס) פחמימות (ירקות)
הפשטידה יכולה להכיל שאריות מהאורחה של אתמול, ירקות קלויים, וכל מה שנרצה להרכיב ממנה. כך הפכה למתכון דגל בסדנת הבישול כי היא אחד הפתרונות הפשוטים ביותר לאוכל לקחת, כזה שנמצא במקרר כל פעם שנפתח אותו ולא ניתקל בואקום של אין מה לאכול!
הפשטידה שכך התווסף לה תואר הניצחון, מחזיקה עד חמישה ימים במקרר ומכילה בתוכה את כל מה שאנחנו אוהבים לאכול.
לא, לא צריך בצק מתחתיה ולא קמח בתוכה! הביצים והשמנת/ קרם קוקוס מגבשים אותה נהדר!

קשת של צבעים מרגשים שעומדים להתערבב להם יחדיו

יום אחד, התעוררתי בבוקר ועלה לי שילוב! בטטה וסלק! השאר היסטוריה. באותו השבוע התארח אצלי בבית ערב פתוח עם דעאל שלו להרצאה על תזונת הפליאו, דעאל התרגש מהפשטידה הזו והעלה עליה פוסט נפרד בבלוג שלו 'מר קדמוני', תוך שהוא קורא לה פשטידת פני הירח! כך השילוב הזה קיבל את שמו.
לינק לכתבה על פשטידת פני הירח https://www.kadmoni.com/2015/06/blog-post_14.html

אם כך, הרעיון הוא לשלב בין שני סוגי ירקות למשל: כרובית וברוקולי, בטטה וסלק, מנגולד ושומר, מנגולד וכרישה, קולורבי וקישוא, פטריות וכרובית וכו' וכו'… אבל תמיד לדאוג ששליש מהכמות בצל צרוב.
הבצל הוא סוד הטעם.
על הבסיס הזה ניתן להוסיף: טונה, שאריות דג, שאריות בשר, גבינה בולגרית או קשה אחרת ועוד.

מרכיבים:
גרסת פשטידה קטוגנית:
שני סוגי ירקות מרשימת ירקות דלי פחמימה למשל:
מנגולד ותרד או קולורבי שומר, ברוקולי כרובית…

גרסת פשטידה פליאו:
שני סוגי ירקות לבחירה נגיד:
2 בטטות קצוצות לקוביות
2 סלקים טריים קצוצים לקוביות
3 בצלים קצוצים


לרויאל:
250 מ"ל שמנת 38% / או 250 מ"ל קרם קוקוס AROY D
3 ביצים
לתבל במה שאוהבים:
פלפל שחור גרוס, מלח הימלאיה ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה:
לסדר על גבי נייר אפיה בתבנית שטוחה את הירקות לבזוק מעל שמן זית ולפזר מעט מלח. להכניס לתנור להשחמה.
המקביל לערבב בקערה את מרכיבי רוטב הרויאל.
להוציא מהתנור, לקרר מעט ולערבב. להעביר לשתי תבניות אינגליש או תבניות אישיות כ 3/4 גובה ירקות ומעל לצקת עד כיסוי מהרויאל.
להחזיר לתנור לאפיה על חום 180 מעלות עד שמוכן. (מוכן= שחום וקשיח מעט) לקרר ולאכול בהנאה.

לגרסה קטוגנית/ דל פחמימה: ירקות דלי פחמימה כמו: כרוב, קישוא, כרובית, שומר, מנגולד וכיוצ"ב.

השארת תגובה