מרק עוף של סבתא, קניידלעך קטוגני

מרק עוף הפך זה מכבר כמו לסמל החג – או לפחות בליל הסדר הפולני שלנו – אין ארוחה בלי מרק עוף
אבל אוי, מה עושים עם הקניידלעך האהובים?

מצאתי שני פתרונות מהממים לקציצה העגולה והנימוחה הזו שכולנו אוהבים, מתכון אחד קרניבורי נקי – מתאים לתזונה הקטוגנית ובכלל – מעדן

מתכון שני גם הוא קטוגני (פליאו) ומבוסס על קמח שקדים.

נסו ותהנו!
בנוגע למרק/ ציר עוף כבר מצאנו פתרון כאמור וניתן להשיג אותו פה והוא עשוי מעופות לולו המקרקרת גידול אטי ואוכלת אוכל אורגני

קניידלעך קטוגני – קרניבורי

רכיבים:
500 גר' חזה עוף או את הפרגיות פרגיות
עשבי תיבול קצוצים לבחירה: טרגון, רוקט,
כוסברה, פטרוזיליה, עירית
חלבון מביצה אחת
250 מ"ל קרם קוקוס או 250 מ"ל שמנת להקצפה או 250 גרם שומן מזוקק

*ציר מרק עוף או #ציר_עצמות_בקר

אופן ההכנה
מעבירים לטחינה במעבד מזון את חזה העוף לכמה פולסים, מוסיפים את החלבונים וממשיכים לטחון עד קבלת כמו קציצה מסתובבת, מוסיפים את החלמונים, הבצל והירק ושוב טוחנים עד קבלת קציצה.
ליצירת הקניילעך יש שתי שיטות:
שיטה אחת: בידיים משומנות או רטובות מעט, צרים קציצות, מניחים על מגש ומעבירים לקירור – אחרי הקירור 'זורקים' למרק הרותח עד שמוכן
שיטה שניה: מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים כמו נחשים או כדורים קטנים ישר למרק, כל מיקטע כזה חותכים עם סכין צמוד לפתח שקית הזילוף.

קניידלעך קטוגני – פליאו

רכיבים:
4 ביצים גדולות
2 כפיות מלח (הימלאיה)
1/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות קמח שקדים (ממליצה על מופחת שומן)
6 כוסות ציר עוף או ציר עצמות

אופן ההכנה:
בקערה בינונית לטרוף את הביצים עם המלח והפלפל השחור, לפחות כשתי דקות.
להוסיף את קמח השקדים ולהמשיך לטרוף.
לקרר את התערובת לכ-2-4 שעות במקרר.
להוציא מהמקרר
לגלגל לכדורים ולזרוק לסיר עם מים רותחים.
להוריד את האש לאש קטנה ולכסות את הסיר.
לחמם את הציר בסיר נפרד, להעביר את הכדורים לסיר.
להגיש וליהנות.
🙂

השארת תגובה