תקן חי בריא אשר בודק ואוכף תנאי גידול, האכלה, המתה הומנית, אי מתן תרופות ואנטיביוטיקה עד רמת האריזה – החליט שזה הזמן לעשות קצת סדר בענף הדגים שאותו אנחנו צורכים.
הנתון המזעזע הוא ש -90% מהדגים שאנחנו אוכלים מקורם בדגי בריכות אשר עוברים הינדוסים גנטים, תרופות, הורמונים, אוכלים זבל עופות ותערובות שונות וגדלים בתנאי צפיפות… כל זה משפיע כמובן על איכותם ומשם על הבריאות שלנו.
לכן, החבר'ה מתקן חי בריא מצאו את מנחם לב, דייג מקיבוץ עין גב 'של פעם' שדג/צד בהתחשבות מירבית באקולוגיה של הכינרת האהובה עליו ומוציא את הדגים בצורה הטובה ביותר שניתן, דיג מעטפת, הדגים יוצאים כשהם עדין חיים, עוברים ישירות לקרח להמתת חסד ומשם מיד מנקים אותם כשהם נוחתים על החוף.
לטובת ההשוואה – דגים 'טריים' שאתם מכירים ברוב חנויות הדגים הם בני 3-4 ימים..
היה זה אך טבעי שהמעדניה שלי תתגייס להפצת הדגים הללו שלא לדבר על טעמם המשובח.
דגי כינרת על הדוברה וכשעתיים אחרי – ארוזים ונקיים לתפוצה
*************************
זהו. זה קורה!!!
אחרי שנפרצו סוף סוף שערי וחומות בירוקרטיה מפרכים
דגים שיום לפני שחו חופשיים בכינרת
דגים שנידוגו והומתו בהומניות
דגים ששחו במרחבי הכינרת
בטבע שלהם, אכלו את האוכל הטבעי שלהם
שניצודו בדיג שהוא ציד שמכבד את הטבע
שמכבד את קיומם האקולוגי וחלקם במערך החי
הדייג שמחזיר לימה את הדגים שלא אמורים להיתפס
דגים שניזונים מהטבע ולא מזבל עופות
דגים שאינם מהונדסים
שלא איבדו את קשקשיהם בתנאי מחייה מחפירים בבריכות צפופות
דגים שמתרבים בטבעיות וראויים למאכל כי חיו בריאים ונידוגו בציד מכבד את מערך חייהם
ששוחים במים נקיים ובסביבתם הטבעית
דגים שמיד מועברים לקרח
ומנוקים מיידית עם פוגשם את היבשה
שמגיעים הכי טריים שאפשר
ולא 'טריים' בני 4 ימים שנלכדו ברשתות סטטיות לפרפר למוות ולהתנפח.
דגים שהדייג שלהם משתוקק לפוגשם ומלטף אותם בדייג מסורתי שמתגלגל דורות רבים
דייג שמכיר כל קשקש וכל דג ויודע בעיניים עצומות מי שוחה תחתיו, מי הגיע לפרקו ואת מי הטבע מבקש לעצמו עדיין ובכלל.
משלוח ראשון של אמנוני כינרת, בורים ענקיים, לבנוני כינרת – הלו הם סרדיני הכינרת שייחודיים אך ורק לכינרת ולא שוחים באף מקום אחר בעולם .. ואפילו שני קרפיונים מהודרי קשקשים – חולקו למזמינים הראשונים
תמונות המעדנים שלכם כבר זורמות
זו היתה סנונית ראשונה
מפעל האריזה בתקן חי בריא
כי אוכל אמיתי הוא דרך חיים, אורח חיים, בחירות להזנה נכונה ומכבדת את הגוף שלנו ואת האוכל שלנו, את הגידול שלו ואת האנשים שאוחזים בעקרונות כנגד כל מוסכמות כלכלית או תעשייתית.
אנחנו;
איילת – אושן גל, עין גב
מנחם לב – הדייג Menahem Lev
יוסי אלסברג – נציג חי בריא Yosi Elsberg חי בריא
ענת פרנק – מעדניית אוכל אמיתי
בישלו וצילמו מנות: Tommy Yarkony ו- Saar Gershoni Adv