ביס מושלם של מרקמי חג

מלא גרסאות יצרתי במהלך השנים לקראמבל תפוחים. לאחרונה יצרתי את זו. ואלס של מרקמים וטעמים שמתיישבים בול על יד הקפה כמו גם על שולחן החג.
גם לנמנעים מגלוטן סוכר מגיע לעתים קינוח מפנק. אז כמובן… כמו תמיד, לא להגזים 🙂

את המרכיבים אחלק לשלושה חלקים: התחתית, המילוי והקראמבל.

לבצק הטארט גודל 22':
1 כוס קמח שקדים
1/2 כוס קמח טפיוקה
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס דבש או מייפל

המלית:
3 תפוחים חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקות חצאי עיגול
כפית קינמון
שתי כפיות דבש
קרם שקדים:
100 גרם חמאה קרה
80 גרם סוכר קוקוס או סוכר מייפל
100 גרם קמח שקדים
10 גרם טפיוקה
שלוק ליקר אמרטו – לא חייבים
1 ביצה

הקראמבל:
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קוקוס טחון
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:
חותכים את התפוחים, מניחים בקערה מערבבים בדבש והקינמון.
במקביל מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לקרר ולרדד או לקרוע חלקים ובעזרת האצבעות לסדר שכבה דקה על תחתית התבנית.
לאפות על חום 170 לכעשר דקות! לשים לב… קמח שקדים נשרף מהר אנחנו רוצים שרק ישחים מעט הוא עוד חוזר לתנור.
לערבב את חומרי קרם השקדים.
כשהבצק משחים להוציא מהתנור, לקרר. למרוח בעדינות על התחתית האפויה את קרם השקדים ומעליו לסדר את התפוחים בכמניפה. [ניתן להוסיף גם פירות יער או שברי תמרים כל מה שבא לכם..]
מעל לפורר את מרכיבי הקראמבל משמע לא ללוש אלא לפורר באצבעות לפירורים. לפזר מעל התפוחים. להחזיר לתנור על חום 180 ולהיות עם אצבע על ההדק למניעת השחמת יתר. כשמשחים לפתוח את המקרר ולתת לטארט להתקרר.

בתיאבון!


2 תגובות

  1. זהבית הגב

    האם אפשר להשתמש בסוכר חום או בסירופ במקום הסוכר שרשום במלית?.

    • ענת פרנק הגב

      היי זהבית. בגדול כל המתכונים באתר הם ללא גלוטן וללא סוכר מעובד. אבל בוודאי יכולה להשתמש גם באבקת סוכר, סוכר דמררה. סירופ ישנה את המרקם לנוזלי יותר.

השארת תגובה