לחם בטעות

אופס התפקששה לי (לנו) הצלחה! 😜
באחת הסדנאות לימדתי להכין בייגל מוצרלה. אני נוהגת, מכל מיני שיקולים, לשחק עם תערובת קמחי המקור בהם אני משתמשת.
ובמקום קמח שקדים, כוסמת ירוקה וקמח קוקוס שמתי חצי כוס טפיוקה… כשראיתי את המרקם באתי לזרוק ולהכין מחדש. מיד עצרו אותי באות הסדנה, רגע לפני הפח, ואילצו אותי להכניס לתנור "מה כבר יכול להיות"…

והנה לפניכם התוצאה!!! לחם מעלף במרקם..לחם! 😎
קרדיט: באות סדנת #מרק_מכפתור 2 במאי 2018

לחם-מאפה מוצרלה ושקדים:

מרכיבים:
300 גרם מוצרלה מגוררת
ארבע כפות בהיריון גבינת שמנת 30%
כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח טפיוקה
חצי כוס קמח קוקוס או כוסמת ירוקה ללא גלוטן 
5 ביצים M
כפית אבקת אפיה
כפית מלח

אופן ההכנה:
את המוצרלה וגבינת השמנת להמיס בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם 'סליים'.
לערבב יבשים (ללא אבקת האפייה) אל ה'סליים' להוסיף ביצים לטרוף טוב טוב למרקם סמיך (בעזרת מטרפה ממש ל'החדיר' אויר) ולהוסיף את אבקת האפייה.
מתקבלת תערובת סמיכה כמעט נוזלית לא בצקית.
התערובת מתאימה לשתי אינגליש קייק או לתבנית רחבה של לחם, 180 מעלות לתנור עד שמוכן = כשדופקים על הלחם והוא עונה

הלחם יוצא לבן שחום. לא לחכות להשחמה מלאה.

🧐 היצירות הגדולות ביותר נולדות בטעות!
תודה בנות 

השארת תגובה