תרומתי הצנועה לנוהל ארוחת הבוקר הקונטיננטלית שנהוגה פה אצלנו בבוקר יום שבת…
מאפה שקדים מוצרלה עם עלי זעתר טריים!
מאפה שמתאים לפליאוליתים, דלי פחמימה ולנמנעים מגלוטן. (לא קטוגני)
המדהים הוא, שיש היום לבנות חלה של הגלוטונים ועדין הן העדיפו את המאפה שקדים.
זה מהמם בעיני 💚
'זרקתי' על עצמי מאפה שקדים מוצרלה.
תערובת אחת
שני כלי אפיה וצורות הכנה = שני מרקמי לחם שונים
– 200 גר מוצרלה מגוררת
– גביע שמנת 38%
– להמיס בפולסים במיקרו. כשמגיעים למרקם סליים… מוסיפים
– כוס וחצי קמח שקדים
– 3 ביצים
– 2 כפות טפיוקה
– 1 כפית אבקת אפיה
– בזיק מלח ויויו גם
– חופן עלי זעתר טריים!
– תנור חם 200 מעלות.
מערבבים את התערובת עד לתערובת אחידה.
חצי מהתערובת העברתי לסיר נחושת קטן מרופד בנייר אפיה. החלקתי מעל עם מעט שמן זית ומשחתי בביצה טרופה.
את החצי השני של התערובת העברתי לתבנית טפלון משומנת מתאימה לתנור
אפיה של כ- 20 דק'
מאפה אחד יצא תפח לכמו מן בריוש פלאפי. המאפה השני יצא יחסית שטוח וקיבל קראסט אלופים!