מקננת…

כשהגיע הארגז עם הירוקים ישר מהשדה בקטיף אינטימי…היה לי ברור!
טעמי לב שאני מכורה להם' מנגולד מהשדה ישר לסוטאג'נחושת החתיך
ממולא בבשר ואורז, לבנוניק סטייל, ברוטב סלרי לימון

עלי מנגולד ממולאים

מרכיבים:
4 צרורות עלי מנגולד
1 כוס אורז (פרסי או עגול)
חצי קילו בשר בקר טחון
1 עגבניה מגוררת
חצי צרור כוסברה קצוץ
שמן זית
תבלינים: אגוז מוסקט/ בהרט, פלפל שחור, מלח
*לדל פחמימה ניתן להכין ללא האורז ו/או להחליף בכרובית מגוררת

לרוטב:
שמן זית
5-6 שיני שום
גבעול סלרי קצוץ
גרידה מלימון 1
מיץ מלימון 1

אופן ההכנה:
להשרות את עלי המנגולד במי מלח חמים.
בקערה לערבב את כל המרכיבים אורז, בשר טחון, עגבנייה מרוסקת, שמן זית, בהרט או אגוז מוסקט

להוציא את העלים החלוטים, לקצוץ את הגבעול הלבן בשפיץ, משמע חיתוך אלכסוני משני צידי השדרית. להניח מעט מלית ולגלגל כמו עלי גפן.

רוטב;
להוסיף לשמן זית שיני שום דפוק, להוסיף גבעול סלרי קצוצים כולל עלים, לטגן באטיות על אש קטנה. לתבל בבהרט או אגוז מוסקט, להוסיף גרידת לימון ולסחוט חצי לימון. לצמצם
לסדר את המנגולד המגולגלים על התערובת. מעל השורה הראשונה להניח פרוסות עגבניה (מעולפת על עגבניה מבושלת עם מנגולד) לסדר שורה שניה.
לסחוט עוד חצי לימון.
זרקתי את הקליפה מעל. לכסות במים. להביא לרתיחה.
לסגור את הסיר החתיך ולבשל על אש מזערית… עד שמוכן או בתנור

השארת תגובה