ציר עצמות בקר הפך לחומר גלם מרכזי במטבח שלי. מעבר ללפתוח את הבוקר בשתיית כוס ציר עצמות בקר חמים וטעים אני גם עושה בו שימושים נרחבים.
את רוב רובם של התבשילים, הרטבים, והמרקים אני מבססת על הציר לקבלת טעם עשיר ועמוק (מי אמר אוממי) ולתגבר את הערכים התזונתיים של כל צלחת אוכל שיוצאת תחת ידי.
מה למשל עוד עושים עם ציר עצמות בקר מלבד לשתות אותו כמות שהוא? מרקים קטוגנים. לא רק הסמכת רטבים אלא גם העשרת מרקי חורף , כן, חורף, לבשל חומרי גלם בעונתם.
את המרק הזה, שתמיד קוצר הצלחה מטורפת אני מכינה ברגע וחצי אבל מעניקי המחמאות בטוחים שהשקעתי חצי יום בהכנתו…
מרכיבים:
2 ליטר ציר עצמות בקר
כמה חופנים מכל מיני סוגי פטריות שחביבות עליכם
4 שיני שום כתוש גס
חמאה/ חמאת כמהין
250 מ"ל קרם קוקוס Aroy D
2 ענפי טימין
2 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
מתחילים לטגן פטריות מכמה סוגים בחמאה או חמאת כמהין. עד השחמה ולהוסיף שום ותבלינים
להוסיף ציר עצמות בקר. לבשל יחדיו כעשרים דק'.להוסיף קרם קוקוס.
להוציא מעט פטריות לקישוט ולטחון גס.
פשוט.
טעים.
להתענג