דגי ים עמוקים. למה בעצם ואיך מתחברים לנו למאכלים מעוררי חשק ותשוקה?
דגי מים עמוקים עשירים באומגה 3 שתפקידה חשוב ביותר בשמירה על האיזון הורמונלי בגוף. כשאנחנו מעשירים את גופנו במאכלים נכונים ובכך שומרים על איזון, אנו תורמים לתפקוד שלנו בכל תחומי החיים לרבות המיני.
בקרב רשימת המאכלים מעוריי התאווה לא בהכרח נצפה למצוא דגים, אך לא כך הדבר.
סלמון עשיר בחלבון בונה וחומצת שומן אומגה 3 המאזנת, צלופחים, צדפות… כל אלו על ערכיהם התזונתיים ומרקמם מסייעים להם לתפוס מקום של כבוד בקרב המאכלים שזכו להיקרא על שם אפרודיטה – אלת האהבה.
הערכים שלהם משפרים את התפקוד המיני,
ומרקמם וצורתם מעוררת את הדמיון והחושים… מוחנו שהוא האיבר המיני ביותר יודע לתרגם בסיטואציות מסויימות את העושר הזה למראות המעוררים את מנגנון התשוקה בגופנו.
סלמון עם באק-צ'וי
מרכיבים:
4 נתחי סלמון ברוחב של לפחות 5 ס"מ עם העור
שני צרורות באק-צ'וי טרי
חמאה, שמן זית
פלפל צ'ילי אדום חתוך לעיגולים
מלח, פלפל שחור גרוס
סילאן
אופן ההכנה:
ממליחים את נתחי הסלמון ומניחים בצד לכ – 10 דקות.
מחממים חמאה במחבת פלאנצ'ה יחד עם מעט שמן זית
שוטפים את נתחי הסלמון וכשהמחבת חמה מניחים עליה את הנתחים עם העור מטה. צורבים עד השחמה. במקביל מניחים על אותה המחבת את הבאק-צ'וי חתוך במרכזו לאורך ואת חתיכות הצ'ילי.
לאחר שהעור מושחם הופכים את נתחי הסלמון בכל הצדדים לצריבה עד שהסלמון משנה צבעו.
מניחים על כלי הגשה את הסלמון, ולצדו הבאק-צ'וי הצרוב, מפזרים את הצ'ילי וקצת מהחמאה מהמחבת…
מתענגים