שניה שניה… תנו לצלם… עוגת בננה מייפל לפני הכחדה ממוקדת
חבל שלא העלמתי אותה לאיזה בידוד 😎

לאחרונה חשבתי על זה בדיוק שכחתי להיות האמא הזו שגם אופה, שנוכחת.
הימים הארוכים נדחפים ומנהלים את היום יום שלי, במקומי.
אמא. כזו שלפעמים מסחררת את הבית סביב צחוק ילדים, סירים מלאים
וגם ריחות של..
עוגה ריחנית, ריח קינמון וחמאה שמטייל לו בין הקירות…אוריקי חוזרת הביתה מחוג ריקוד
ואפה מוביל אותה הריח, הריח הזה…
בחוסר ציפיה של.. "רגע, תני לעוגה לצאת מהתנור.." ו… חוסלה חצי תבנית 😜

עוגת בננה מייפל

מרכיבים:
4 בננות בשלות מרוסקות
גביע וחצי שמנת חמוצה 27%
3 ביצים
כוס וחצי קמח שקדים
חצי כוס קמח קוקוס
100 גר' חמאה מומסת
כפית קינמון
מעט תמצית וניל
רבע כוס מייפל (או לפי הטעם)
כפית אבקת אפיה
אפשר להוסיף שברי אגוזים או שברי שוקולד מריר.

אופן ההכנה:
לערבב טוב טוב (להכניס אויר) יוצאת עיסה נוזלית לכיוון סמיכה. לצקת לתבנית בבקה מאאגניבה
מעל פיזרתי תערובת שקדים קצוצים.
לאפות על חום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש אבל העוגה לא מתייבשת.
רגע לפני שמוכן יצקתי לחריצי התפיחה מייפל וסגרתי שוב את התנור. לאחר כחמש דק' כיביתי את התנור ופתחתי אותו מעט (אפשר לתקוע כף עץ ברווח אם לא נפתח רק קצת)

2 תגובות

  1. תמר הגב

    הי ענת, נראה מעולה. המייפל ששופכים על העוגה הוא בנוסף למייפל שבתוך הבלילה?
    תודה

    • ענת פרנק הגב

      היי תמר, אכן, לאחר האפיה כשהעוגה עוד חמה מפזרים בכף עוד קצת מייפל

השארת תגובה