איך עוד לא קראו לה… עוגת שוקולד אורגזמה, עוגת מאנצ'יז, זריקה ישירות לווריד… ועוד כהנה וכהנה. וכשמותיה כן היא.
עוגת שוקולד שמלמדת ומספרת על ה'אין' צורך להוסיף סוכר לקינוחים, כי פשוט אין. השימוש בשוקולד מריר 70% ומעלה, שוקולד שמכיל כבר כמות סוכר למרות שהוא מריר מספק את המתיקות הנדרשת בדיוק לעוגה המדהימה הזו.
הטכניקה חשובה בהכנה אבל לא מסבכת אותה. תעקבו אחרי ההוראות וההצלחה (והמחמאות) מובטחת.
מרכיבים:
500 גרם שוקולד מריר 85%
(לפליאו או מתאימה לילדים ניתן להשתמש בשוקולד 70%)
250 גרם חמאה
5 ביצים L או 6 ביצים M
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות שבתחתיתו תבנית עם מים, ממיסים בבן מארי (קערה על גבי סיר על אש קטנה עם מעט מים) את החמאה והשוקולד ובמקביל מקציפים את הביצים בשלמותן עד התקבל קצף לבן ומגובש.
מקררים את תערובת השוקולד והחמאה ומקפלים בעדינות ובסבלנות לקצף הביצים.
יוצקים את התערובת לתבנית (מתאימה לקוטר 26 או לשתי תבניות אינגליש ומכניסים לתנור המחומם.
אופים בין 20 דקות לחצי שעה.
פותחים מעט את התנור (תוקעים כף בפתח הדלת) ונותנים לעוגה להתקרר.
אפשר לצקת מעליה גנאש העשוי מ – 200 גרם שוקולד מריר וחצי כוס שמנת להקצפה 38%.
נוצר מיידית שקט בהיכל. אנשים משתתקים בזמן הזה, ילדים… עוגה מנצחת.
האם מתאים לתזונה קטוגנית?