צלחת של אושר קטוגני! אוכל מנחם בהחלט

אין דבר מנחם יותר מקדרת בשר מהבילה ועסיסית. לפעמים הקצב מכתיב לי את מה שהולך להתבשל אצלי היום מבלי קשר לעונות השנה או חג ומועדים למיניהם… פשוט כי הם היו שם, נתחי הזנב המפתים.

תמיד עדיף לבחור בנתחי זנב מפרה ולא מעגל כי הם – רזים יותר משמע פחות בשר אבל פה בתבשיל גיביתי את החוסר בשני נתחי אוסובוקו עשירים.

יש כמה שלבים למתכון וחלקם קרו אצלי פשוט במקביל.

שלב ראשון כאמור, ציר עצמות בקר שכמעט תמיד מתבשל אצלי – המתכון מקושר – לחצו. תמיד גם אפשר לקנות אצלי ציר מוכן – לחנות הצירים

שלב שני מרכיבים את הקדרה על פי הסדר הבא:

מרכיבים של כל הקדרה:
נתחי הזנב והאוסובוקו
חבילת פטריות יער (או כל סוג שאתם אוהבים)
2 כפות פפריקה
1 כף כמון
1 כוכב אניס
1.5 כפית כורכום
1 כפית זנגביל
1 ראש שום מופרד לשיניים וקצוץ
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הנתחים בשומן אווז או שומן בקר מזוקק עד השחמה ומוציאים אותם הצידה. למיצי הבשר והשומן מוסיפים את התבלינים והשום ומתחילים לצמצם. מוסיפים מעט ציר ומצמצמים, חוזרים על הפעולה עוד כארבע פעמים עד לשקבלת כמו משחת תבלינים סמיכה. מוסיפים מלח ופלפל.

שלב שלישי:
מוסיפים בחזרה למחית לתבלינים שנוצרה את נתחי הבשר והפטריות ומכסים בציר ממש עד קו הכיסוי. מביאים לרתיחה ומעבירים לחום נמוך, אפשר בתנור על חום 120 מעלות לכחמש שעות.
הבשר מוכן כשהוא מתפרק מהעצם.
בקטגוריות ה-אוכל שטעים יותר למחרת – זה לגמרי מככב. הוא פי אלף טעים ביום המחר.

השארת תגובה