"איך אפשר להכין מרק עוף בלי אבקת מרק עוף?" זו היתה אז השאלה של אמי. היא ואנחנו הורגלנו בתוספת האבקה התעשייתית הזו, ונראה כי כבר אין שום דרך להכין מרק אחרת.
לקח לי זמן לשכנע את אמי לרדת מכל האבקות שהיתה רגילה לעשות בהן שימוש, התשובה לשאלה זו היתה – "אין טעם עלי אדמות שלא ניתן להגיע אליו בשילוב נכון של עשבי תיבול ותבלינים."
הוכחתי.
כך דנתי את עצמי להכין מאותו הרגע את מרק העוף בכל חג ובכל מאורע שהוא נדרש.
מרכיבים:
2 כרעי עוף (2משולשים ו-2 פולקע) אפשר גם יותר – עם העור
בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
בטטה/ דלעת חתוכות לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
שורש סלרי או פטרוזיליה שטוף וחתוך לקוביות
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
*או זר עשבי תיבול מאוגד בחוט שמשון – למי שלא אוהב 'ירוקים' במרק
2-3 עלי דפנה
פלפל שחור אנגלי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מים/ או ציר ירקות/עוף כחמישה ליטר
אופן ההכנה:
מטגנים את העוף על העור שלו, בסיר ללא שימון, טיגון עדין למיצוי השומן. לאחר שמשחים מוסיפים את התבלינים (ללא עשבי התיבול) לטיגון קצר ואת הירקות.
מוסיפים את הנוזל ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר לאחר ההרתחה ומקפידים שלא יישאר ממנו לתוצאה של מרק צח במיוחד.
לאחר הקיפוי מוסיפים את עשבי התיבול ועלי הדפנה ומנמיכים את האש לאש קטנה. מבשלים למשך כשעה וחצי או יותר.
מגידים עם קניידלך ללא גלוטן או בצקניות מקמחי מקור.