כולם מחשבים מסלולים, לוקחים ת'זמן לנשום קצת אחרי הלחץ הראשוני והבלבול של תקופת הקורונה בה אנחנו חיים, התובנות מתחילות לשקוע.
לאחרונה גם לי… מסתובבות מילים בראש, אולי אצליח להוציאן כאן.
מה זה בעצם 'אוכל אמיתי Real Food' מה אני מנסה לעשות פה?
כן, אני משתפת מתכונים שאני מכינה לביתי – אבל לא כולם הם אמונתי.
והאם אני עושה נכון? האם זה נכון להנחיל דרך שהיא לא לגמרי דרכי?
חשבתי על זה… עוד ועוד…
המסקנה: כן. כי זו המהות הבסיסית של אוכל אמיתי.
המהות היא: ליווי לאורח חיים ללא גלוטן, סוכר מעובד, ללא שמנים מזוככים וחומרים משמרים.
המהות היא: להנגיש את העובדה שיש עולם שלם של אוכל אמיתי! עולם שלם!
*בתכנית בוקר בה התארחתי לא מזמן, המנחה זרק בתגובה לכך שציינתי שהכל ללא גלוטן וסוכר, ואמר: "התכוונת ללא אוכל"…
לא! יש מלא אוכל. אוכל אמיתי!
הכוונה למלאאאאא אוכל אמיתי, נכון יותר. מדויק יותר.
כן! גם מבריא.
המהות של 'אוכל אמיתי Real Food' היא להנגיש לכל אוכלי התזונה המערבית, לכל פותחי הבוקר בקורנפלקס עם חלב, אוכלי חטיפי האנרגיה עתירים בסוכר וכאילו דלים בקלוריות, הלחם, הפסטות, המוצרים המעובדים והקפואים, שניצלי תירס ועוד ועוד…
להנגיש הבנה, מודעות..
מודעות למה בעצם אתם מכניסים לגוף שלכם.
לספר, שיש דרך אחרת.
לא דרך תחליפים, אלא דרך החלטה, לאכול אחרת.
לייצר בית מבריא יותר.
להנחיל הבנה שיש עולם של אוכל אמיתי שעליו התפתחה האנושות טרום העידן התעשייתי שהוא.. נכון יותר.
איך אני ככה מתיימרת להגיד שהוא נכון יותר? כי יש הוכחה.
אבל רגע לפני ההוכחה, אני מנסה להקפיד לפסוע בענווה וללמוד ולחקור.
ההוכחה היא מגפת המחלות הכרוניות שפוקדת את שני ואולי שלושת הדורות האחרונים.
הסרטן, המחלות האוטואימוניות, הסוכרת, מחלות המעיים, העור, וכן… גם ה'שפעות' השונות שתוקפות את חלשי המערכות החיסוניות.
רוב רובן של המחלות הללו יושב על מטבוליזם. על היכולת של הגוף להתחזק ולהישאר עמיד בעזרת ה'דלק' שמזין אותנו.
לא. לא תשמעו אותי משתמשת במושג 'בריא'.
זהו מושג שאולי הפן השיווקי שלו נחל המון הצלחה – אבל הוא כל כך יחסי!
מה שבריא לי לא בהכרח בריא למישהו אחר!
(פוסט נפרד יעלה רק על הנושא הזה)
לכן, אני מדפדפת הצידה כל פרסום שמכיל את המילה בריא! שהרי נוצר מצב שמרבית האוכלוסיה הולכת שבי אחרי המילה בריא… והממסד, אנשי המקצוע, רוכבים על העובדה הזו בשמחה ומלעיטים אתכם במלא 'בריא' למיניו… וזה לא אומר שזה בהכרח, בריא, אלא בעיקר אומר שמשווק נכון
אז מה אני עושה באוכל אמיתי Real Food?
מבקשת לספר שישי אופציה אחרת והאופציה הזו היא דרך, ואפילו מהנה למדי.
למה מהנה?
כי פתאום רואים דברים אחרת, מנסחים לעצמנו התאמה, מרזים! מבריאים.
נכון, יש אי-אלו היכולים פשוט לקבל החלטה – מהיום למחר, להוריד מזון שהוא מזיק יותר מאשר מועיל.
וישנם אי-אלו הצריכים שזה יהיה תהליך, דרך שנבנית בהדרגה, ובתהליך מתחילים ב'להשתדל'.
ישנם המון קריטריונים בדרך הזו, שיכולים ואף מסובכים להבנה, לתפישה או ליישום.
שליטה באינסולין למשל, גמילה מסוכר, ניקוי הגוף מגלוטן, מעי חדיר… כן תוספי מזון, או לא?
הבנה שהנה תוצרי לוואי של תזונה לא נכונה, או לא מדויקת לך צצים ועולים.
איך מתחילים? איך מיישמים?
איך מגיעים למצב שלא כל היום עומדים המטבח להיערכות?
איך מצטיידים נכון יותר?
מה אוכלים מתאמני כושר? ילדים? מבריאים? או מה היא תזונת מנע?
אז למה בעצם אני בהתחבטות?
כי אני כן מעלה מתכונים עם ירקות שורש עמילנים. או שימוש בדפי אורז, או בפירות, ירקות מצליבים… וכן מלמדת להכין מאפים אמנם מקמחי מקור – לפחות לא מובססי תערובות תעשייתיות – מה שנקרא 'הרע במיעוטו' – בשביל להקל. לתת פתרון לשלב מסוים בדרך.
למה? הרי אני לא לגמרי מאמינה בזה?
הסיבה כי אלו צעדים בדרך, לא תמיד הכרחיים, אבל לפעמים כן.
כי אני מאמינה בזכות הבחירה. יודעת שמי שנמנע מעמילנים לא יבחר לבשל את המתכונים האלה, ויש מי שרק מתחיל להנחיל את אורח החיים בבית ולעצמו, וזה סוגר לו כמה פינות.
נראה כי, יש אבולוציה של הגוף.
על עצמי ידעתי לספר שלאחר 6 שנים של אורח חיים מבחירה בתזונה שכזו, הגוף דורש פחות ופחות פחמימות ויותר חלבונים.
צריכה מוגברת של פחמימות גורמת לי להרגיש לא טוב עד איבוד איזון.
אז, אני מוצאת עצמי נשאבת חזרה לתזונה מבוססת חלבונים ושומנים וירקות ירוקים, עלים כהים.
האבולוציה הזו היא מבורכת כי היא מבוססת על הקשבה – הגוף מדבר.
במה אני כן מאמינה?
אורח החיים הנכון עבורי למשל נכנס תחת הקטגוריה של תזונה/ אסכולה פליאוליטית קיטוגנית.
תזונה עשירה בשומן וחלבון ומשלבת ירקות ירוקים ולא עמילניים או עתירי פחמימות.
הצלחת שלי מאוזנת: פחמימות חלבונים שומנים ונוטה לכיוון חלבון ושומן.
כן, גם אני יוצאת לעתים מאיזון אל מול מגוון המאכלים שאני מבשלת לבנותי.
במטבח שלנו, לרוב, אין גלוטן וסוכרים, אך אני לא כופה את דרכי על בנותי, רק מעניקה להן כלים – ותזונה עשירה ככל הניתן.
את המתכונים שאני מבשלת להן ולי – אני משתפת אתכם.
כשאני יוצאת מאיזון המחלה האוטואימונית שלי – אורטיקריה מאיימת לפרוץ. זו מחלה שבהחלט אפשר לשלוט בה… אבל היא תמיד שם. הגוף יתקוף את עצמו לנוכח הזנה לא נכונה שלו וכן, גם לנוכח ניהול סטרס לא נכון ולא מספיק שינה.
למדתי להיות ערה לזה.
ולשמחתי, השליטה נמצאת בידיים שלי.
יחד עם זאת, אני יודעת שרוב רובה של האוכלוסיה לא מודעת לכך שיש אפשרות לחיות אחרת.
לזנוח את כל המאכלים המעובדים, את המנהגים המושרשים, את השימוש באבקות למיניהן או שמן קנולה… ולהזין את עצמכם והבית שלכם באוכל אמיתי.
אז, זה המסע שלי – להנגיש את המידע הזה, לעזור בצעד הראשון, בשינוי התפישה, ביישום של אורח חיים קל, פשוט ועשיר.
דרך היישום היא לאמץ באהבה מתכונים מוצלחים וקלים של מתכונאים, המצאת מתכונים משלי ושיתוף.
העיקרון:
אוכל עשיר ועתיר בערכים תזונתיים, באנרגיה, בתרומה לגוף, ואיך האוכל משפיע על הגוף שלנו.
אין צורך לספור קלוריות, כי הקלוריות שונות ומנוצלות בגוף באופן שונה… אז נכון שבחטיף אנרגיה יש נגיד "רק" 167 קלוריות אך הוא עתיר בסוכרים ורובם מזיקים ומעובדים… הוא גורם לגוף לפרץ אנרגיה, לניצול מיידי של אנרגיה זמינה ורמת סוכר גבוהה בדם.
באותה מידה אכילה נכונה של מספיק חלבון ושמונים תשפיע על רמת אנרגיה גבוהה לאורך זמן ופעילות מטבולית נכונה יותר.
כמות המידע והידע היום שמציפה מכל כיוון היא עצומה. איך מנתבים בין כל זה? קשה ללכת ולמצוא דרך נכונה בין הררי המידע, אבל יש דרך.
הדרך היא הדרך של כל אחד מכם לבדוק ולמצוא מה נכון לו. לאלו מאכלים אתם רגישים יותר או פחות, כמה אתם מכורים או לא למתוקים, הדרך היא לברר.
להיגמל מסוכרים. לנקות את הגוף מגלוטן ושאר מזיקים, להפסיק לצרוך קטניות, שמנים מזוככים… ולאט לאט להבין מה נכון לכם.
איך אתם יודעים שזה לא נכון? הגוף מדבר.
אם חליתם לעתים קרובות, אם פיתחתם תסמינים כאלו ואחרים. אם אתם עייפים כל הזמן, משהו שאתם עושים לא נכון.
זו, זו השליחות שלי.
רק להנגיש. אורח חיים אחר, הבנה ומודעות. וגם אני לומדת כל הזמן. על עצמי ועל קהל המלווים והעוקבים שלי.
ויודעת כמה זה לא פשוט לשנות מהבסיס הרגלים שגדלנו עליהם.
אבל לגמרי אפשרי.
יש עולם שלם של אוכל אמיתי.
ואני פה בשביל לנסות להנגיש ולהגיש לכם אותו.
ענת
אוכל אמיתי Real Food
חשוב לי להעביר את המסר, אשמח לשיתוף 🙏