המצאנו לנו חורף אתמול.
כי הלוווו נובמבר וזה.. מי זה מזג האוויר שיקבע עלינו?!
התחשק להתפנק, על ריחות של בית, אורחה מפנקת כזו, שתעשה לנו חגיגי בבלוטות הטעים והרגש
הדלקנו מזגן על טמפרטורת המצאת החורף – כדי לייצר אווירה.
מזל שלא היו לנו פתיתי שלג מנייר 🙂
יין. סרט שמיכה… וזה.
העמסנו לנו צלי בשר מלוא הצלחת יחד עם אנטיפסטי כל הצבעים.
זכה לציון 'בום'.
זה חורף, זה!
צלי בשר בשומר, יין ועשבי תיבול
מרכיבים:
חצי קילו שפונדרה
חצי קילו צלי חתוך לקוביות
חצי בקבוק יין אדום
שני שורשי שומר חתוכים לרצועות או קוביות
לגרסה דלת פחמימה (קטוגנית): שתי כפות פפריקה, כמון, פלפל שחור, מלח ולצמצם כמה פעמים עם ציר עצמות בקר
4 עגבניות טריות קצוצות דק או קופסת עגבניות מרוסקות
בצל חתוך לרבעים
ראש שום קלוף
ליטר ציר או מים
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול: 2 עלי מרווה, 4 גבעולי תימין
אופן ההכנה:
לצרוב יחדיו את קוביות הבשר ולהוציא החוצה.
לשים בסיר שומר, בצל, מרווה, שום ותימין לטיגון אטי במיצים ובשומן של הבשר
הבשרים חוזרים לסיר, לתבל במלח פלפל. להוסיף עגבניות מרוסקות
מקלחת של חצי בקבוק יין מרלו משובח אידוי טוב
עוד קצת ציר… רתיחה ושלום.
מורידים על אש קטנה לבישול של כחמש שעות.
התראינו בערב !