קינוח מפנק של ביס אחד ו… כן! קטוגני!

כן, כן, עיניכם הרואות ובקרוב גם טעימות. קינוח פנקוטה קטוגנית, קינוח כייף מפנק.

במתכון הקלאסי הזה שיחקנו בבית הספר לבישול, דנון, וההכנה שלו פשוטה למדי ושוב, משחק בחומרי גלם. משם לקחתי ופיתחתי את המתכון לקינוח כך שיתאים לתזונה הקטוגנית וישאר טעים ומפתה גם ללא תוספת סוכרים וללא שימוש בחומרים מעובדים באופן זה כולנו נוכל ליהנות ממנו.
אז הנה לכם קינוח קטוגני, דל פחמימה – קטוגני כייפי. ביס מענג מתקתק ומעקצץ. אני אוהבת להגיש אותו בכוסות אישיות אבל כל דרך בה תבחרו מצוינת.
משחק המרקמים והטעמים בין טעמי התבלינים האקזוטיים לטעם המקורי החמצמץ של פירות היער בונה לנו ביס מושלם.
לאחר ההתנסות תמצאו כי כשמבינים את חומר הגלם קל לשחק וליצור קינוחים חדשים וטעמים חדשים.

זמן הכנה: 15 דקות זמן המתנה: כשעה כמות: מספיק לארבע מנות כוס או שמונה כוסיות קטנות קושי: קל

מרכיבים:
250 מ"ל קרם קוקוס AROY-D או שמנת להקצפה 38 של טרה
2 גרם גלטין גבישי
10 גרם מים
ציפורן
כוכב אניס
תרמילי הל
מקל וניל או אבקת וניל טהור
*אפשר גם תערובת תבלינים כגון חווייג לקפה,למשל
חופן של פירות יער כגון פטל, תותים ואוכמניות טריות
*ברנדי אפשרות
*מעט חמאה אפשרות

אופן ההכנה:
את הגלטין ממיסים ב- 10 גרם מים ומניחים בצד לספיגה. בסיר קטן מחממים את קרם הקוקוס ומביאים קרוב לרתיחה, מוסיפים את התבלינים. מעבירים לסיר הקטן את הגלטין שכבר הספיק להתגבש יחד עם המים. מערבבים הכל טוב, טוב עד שאין גושים.
מעבירים לקעריות הגשה ולקירור.
במחבת מחממים את פירות היער, אפשר יחד עם חמאה ומעט ברנדי ואפשר בלי בכלל, עד שמאבדים את צורתם. מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מסננים להשגת חלקות שיא.
לאחר שמתקרר קרם הפנקוטה יוצקים מעליו את הקולי ומקררים יחד, עד ההגשה.
ניתן לעטר בעלה נענע טרי.


פנקוטה קטוגנית
פנקוטה קטוגנית

השארת תגובה