כילדה, שגדלה בקריות, היה לנו מנהג קבוע. כל שבת נסענו לעכו לאכול חומוס. כזה חם, על הבוקר. עד היום זו מבחינתי ארוחת הבוקר האולטימטיבית!!! היא ממש פורטת לי על מיתרי רגש וגעגוע למריבות שלנו על איזה חומוס הכי טוב, ומשם היינו עוברים למקום של הכנאפה.
היום, כשאני מצויה בתזונה קטוגנית ונהנית מכל רגע, ה'עונג' הזה שנקרא חומוס, כבר לא חלק מעולמי. וחומוס כחומוס עושה בי שמות במערכת העיכול. הגעגוע נותר. עד שגילינו את החומוס הקטוגני. הטעם ממש דומה והבסיס חלבוני ושמנמני.
אז אם גם אתם חולקים את האהבה הזו לצלחת חומוס חמימה, אתם חייבים לנסות את המכון הבא.
ואיך אפשר בלי לנגב עם משהו??
כיום אני מסתפקת לגמרי בכמה פיסות בצל טרי לניגוב אבל מדי פעם שבא לי ביס, אני מכינה לחמניית פורק ריינדס קרניבורית לחלוטין
תהנו!!!
חומוס קטוגני
מצרכים:
6 ביצים קשות M
6 כפות טחינה גולמית
כחצי כוס מים
כחצי כוס מיץ לימון
מלח
2 שיני שום
כפית כמון איכותי
קורט סודה לשתיה
חצי כוס שמן זית
הכנה:
לטחון את כל הרכיבים יחד (מלבד הטחינה), לערבב את הטחינה לתערובת בערבוב ידני. להגיש חמים.
הצעת הגשה: הרבה שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, מעט מיץ לימון וסומק בלאדי.
חומוס עם בשר כבש:
חצי קילו בשר כבש טחון גס (טחינה אחת)
בצל בינוני
2 שיני שום
פטרוזיליה /כוסברה
שמן זית
תיבול; מלח, פלפל, בהרט, קורט קינמון, אגוז מוסקט.
הכנה:
לטגן את הבצל על חום נמוך לתקרמלות
להוסיף את הבשר לאש גבוהה יותר לתבל. ולהוסיף לקראת הסוף את עשבי התיבולבהגשה לפזר למעלה סומק בלאדי
הצעות הגשה נוספות:
בייקון מטוגן עם פטריות
פיסות סינטה / איירון סטייק / דנוור קאט
לחמניית פורק ריינדס ב – 3 דקות
רכיבים:
כוס פורק ריינדס (הם פירורי עורות חזיר מיובשים – ניתן להשיג באיי הרב)
3 חלבוני ביצים
3 כפות שומן מזוקק (או כל שומן כמו חמאה למשל)
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
בקערית שמתאימה למיקרו טורפים את כל החומרים יחד.
מחממים במיקרו למשך שתי דקות (הזמנים ישתנו ממיקרו למיקרו)
מוציאים את המאפה והופכים על משטח. יוצרים בו כיס או אוכלים כך