הסנדלר הולך עם כפכפי אצבע 😜😎
הוא עובד במקום נידח, שחור התלתלים שלי, וואלה אם מצליח לאכול סלט נורמלי מדולדל עגבניות, הרוויח.

כל ערב חוזר לביתו, מורעב ומבצע פשיטה ממוקדת על מדפי המקרר.. אני, זועקת לו מהצד 'בחיאת תאכל נורמלי ולא תצא ככה מאיזון…'
הרי זה לא שאני לא מכירה את קושי ההיערכות נו… מי כמוני מכירה, כאילו דה… שהרי בגללי ובזכותי סוף סוף זנח את תועפות השניצל בפיתה ולאפה עם פסטה!

אתמול באחת לפנות בוקר ישבתי טרוטת עיניים מחכה לפסטרמת ההודו שתבשיל… די! מה זה השטויות האלה.. והבוקר באתי על גמולי! 😍

איך לעזאזל ידע, שלמרות שצעקתי לו מהמקלחת 'הכנתי לך פסטרמה, תיקח בקופסה לפחות 300 גרם' … איך ידע שאבדוק כמה לקח?! 😎 וכך, ברגע שהרמתי את הכיסוי חיכה לי פתק.

#לא_צפויה 🥴

מרכיבים:
חזה הודו (מינימום קילו)
מים – ליטר
מלח – כף וחצי
*להכפיל כמויות אם צריך)
חרדל
פפריקה
פפריקה מעושנת
כמון / זרעי כמון
פלפל שחור
(אפשר כף דבש = פליאו, דל פחמימה, צליאק) (בתערובות תבלינים אחרות, שאינן סולניות יתאים גם ל – PKD)

אופן ההכנה:
לערבב את המלח עם מים חמימים עד שהוא נמס, משרים את חזה ההודו בקערה עמוקה מספיק עם התמלחת (בריין, תמיסת מלח)
*אין צורך לתבל את הבריין התיבול לא חודר לבשר ההודו
לאחר כיממה, לנקז את מהנוזלים ולייבש מעט את בשר ההודו. באותה הקערה לערבב את התבלינים – כמובן שאפשר כל תערובת שבא.
לנתחים פתוחים – פרפר – ניתן לקושרם עם חוט שמשון קשירת רשת או להשתמש ברשת ייעודית כך נקבל צורה עגולה ויפה.
לתנור שחומם על 120 מעלות כשעה ועשרים. לבדוק את פנים הבשר, אם ורוד עדין להמשיך את האפיה עוד כמה דק', לפתוח כמעה את התנור ולתת לנתח להתקרר.
לאחסן במקרר ולפרוס לפרוסות דקות.
ניתן גם לחמם אותן על מחבת מעט ולהגישן חמימות.

תגובה אחת

  1. רונית כספי הגב

    נראה סוף! לא כתוב כמויות חוץ ממים ומלח…

השארת תגובה